Sinop Türkiye’nin kuzeydeki en uç noktası olan İnceburun’a doğu yönünde bağlanan Boztepe Burnu berzahında bir kale-şehir olarak kurulmuş ve tarih boyunca doğu yönünde gelişmiştir. Çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Sinop hala bazı tarihi kalıntıları bünyesinde barındırmaktadır.
İsmini Yunan Tanrıçası Sinope’den alan Sinop; tertemiz doğası, el değmemiş kumsalları ve deniziyle insanları büyüleyen bir şehir olmuştur. Yarımadanın güney bölgesinde kalan iç liman coğrafi konumu sayesinde, fırtınalı havalarda denizcilerin Sinop’u liman olarak bilmelerine sebep olmuştur. Ulaşımın zor olması sebebiyle denizcilik ve liman faaliyetleri gelişmemiş yerel olarak kalmıştır. Karadeniz’de balıkçılık temel geçim kaynağıdır ve avlanan balıkların yarısından fazlası Sinop yarımadası çevresinde tutulmaktadır.
Sırasıyla Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlıların hâkimiyet kurduğu Sinop en çok Selçuklular zamanında gelişme göstermiş ve şehir mimari olarak ilerlemiştir. Günümüze kadar ulaşan tarihi binalar o dönemlerin kokusunu hala hissettirmektedir.
El değmemiş doğası tertemiz denizi, kumsalları ve nevi şahsına münhasır insanları ile Sinop keşfedilmeyi bekleyen koca bir hazine olarak misafirlerini beklemektedir.
Kuzeyden Parlayan Yıldız Sinop’ta;
- Şehir merkezi ve çevresinde tarihsel ve arkeolojik alanların
- Gelişen turizm ve ticaret merkezlerinin
- Geleneksel şehir kültürünün
- Karadeniz’in konuksever misafirperverliğinin tadını çıkarabilirsiniz.